Quantcast
Channel: Baskı Yönetimi – Matbaa&Teknik
Viewing all articles
Browse latest Browse all 103

5. Uluslararası Matbaa Teknolojileri Sempozyumu 4-5 Kasım’da Yapılacak

$
0
0

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi konferans salonunda ve TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde yapılacak olan sempozyum, 4-5 Kasım 2016 tarihlerinde, akademik sunumların yanı sıra çağrılı konuşmacıları ile de önemli bir bilgi edinme platformu olacak. Sempozyum Düzenleme Kurulu Prof. Dr. Erdoğan Köse, Doç. Dr. Candan Dedelioğlu, Öğr. Gör. Orhan Sevindik ve Öğr. Gör. Akif Kemal Karatepe’ den oluşuyor.

  1. Uluslararası Matbaa Teknolojileri Sempozyumu başkanı Prof. Dr. Erdoğan Köse ve Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Candan Dedelioğlu ile yapılan sohbette “Matbaa Sektörünün günden güne büyüyen ve atılımları ile global dünyada farklılıklar oluşturan bir sektör haline gelmesi ve bu gerekliliğin bilgi teknolojilerinin paylaşılması ve sağlanması için akademik faaliyetlerle desteklenmesi” hakkında konuştuk.

İstanbul Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Matbaa Teknolojileri Sempozyumu Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Köse ve Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Candan Dedelioğlu, Uluslararası sempozyuma ilişkin bilgileri dergimizle paylaştı.

MATBAA&TEKNİK: İlk öncelikle hayırlı uğurlu olsun demek istiyoruz. Her ikinizin de yıllardır çalıştığınız okullarınızdan başka okullarda, eğitim ve öğretim hayatına destek vermek için yeni başlangıçlar yaptığınızı biliyoruz. Yeni işyerleriniz de başarılarınızın devamını dileriz. Akademik hayatınızdaki bu gelişmeleri bize biraz anlatır mısınız?

Erdoğan Köse: Teşekkür ederim. Her zaman yeni başlangıçların yapılmasının faydalı olacağı düşüncesiyle, yirmi yıldır Gazi Üniversitesi bünyesinde yürüttüğüm çalışmaları, 2015 yılından itibaren İstanbul Üniversitesi’nde Basım ve Yayın Teknolojileri Bölümü’nde sürdürmeye başlamış bulunmaktayım. İstanbul Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mahmut AK hocamın teveccühleri ile Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü olarak atandıktan sonra çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Bulunduğum konum itibariyle Üniversite sanayi işbirliklerini geliştirerek, üretim odaklı çalışmalara akademik olarak destek olarak, ülkemizin problemlerine bir nebze katkı sağlamaya çalışacağız.

Candan Dedelioğlu: Ben de teşekkür ederim. Türkiye’de lisans düzeyinde matbaacılık eğitimi veren Marmara Üniversitesi çatısı altında Teknik Eğitim Fakültesi Matbaa Eğitimi Bölümü’ ne 1986’den itibaren öğrenci olarak, sonrasında da akademisyen olarak devam etmekteydim. 29 yıl sonra Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’ nun açılışını yaptıktan ve ilk öğrencilerin alım süreci gerçekleştirdikten sonra, Yalova Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanlığı’ndan böyle bir rica ile istek gelince açıkçası hem çok sevindim hem de çok heyecanlandım. Yalova Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü’ ne bölüm kurucusu olarak başlamak ve bir bölümün A’dan Z’ye her aşamasını üstlenmek adına, ben de 2015 Temmuz ayında yeni bir başlangıç yaptım. 2016 Nisan ayı içerisinde YÖK’e açılış dosyalarımızı sunduk. Hayırlısıyla 2016-2017 Eğitim- Öğretim döneminde hem ilk öğrencilerimizle hem de eklenecek olan yeni akademik kadrolarımızla çok daha güçlü bir hale geleceğiz. Ama iş çok gerçekten.

MATBAA&TEKNİK: Uluslararası Matbaa Teknolojileri Sempozyumu düzenliyorsunuz. Bu sempozyumun kapsamı ve amacı hakkında biraz bilgi verir misiniz?

Candan Dedelioğlu: 5. Uluslararası Matbaa Teknolojileri Sempozyumu, İstanbul Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından, 4-5 Kasım 2016 tarihlerinde zengin bir tarihe ve eşsiz bir güzelliğe sahip olan şehrimiz İstanbul’da yapılacaktır. İlk gün eşsiz tarihi yarımadada bulunan İstanbul Üniversitesi, Beyazıt Kampüsü’nde, ikinci gün ise TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan “Avrasya Ambalaj” bünyesinde, sempozyum için ayrılmış olan seminer salonlarında gerçekleştirilecektir.

Ülkemizde Matbaa Teknolojileri alanında eğitim veren bir kurumun mezunları olarak, bu sempozyumun düzenlenmesi akademik bir sorumluluk olarak görülmüştür. Sempozyum, basım, ambalaj ve basılı medya teknolojisinin tüm yönlerini kapsayan ve 2 yılda bir yapılacak olan bir sempozyumdur. Daha öncesinde de 4 defa gerçekleştirilen sempozyumun devam niteliğinde, bu yıl 5. si yapılarak sektör ve akademik camianın bir araya gelmesini sağlayacak şekilde düzenlenmeye çalışılmıştır. Basım, ambalaj, grafik sektöründe, akademisyen, tedarikçi, satın almacı veya öğrenci olan herkes, kısacası basım sektörünün herhangi bir dalıyla ilgili olan herkes sempozyuma katılması mümkün. Katılımcılar ister izleyici olarak isterlerse de sözlü/poster sunum yaparak da 5. Uluslararası Matbaa Teknolojileri Sempozyumuna katılabilirler.

MATBAA&TEKNİK: Uluslararası Matbaa Teknolojileri Sempozyumunun 5. sini düzenliyoruz dediniz. Bunu biraz daha açar mısınız?

IMG_5955Erdoğan Köse: 1. Uluslararası Matbaa Teknolojileri Sempozyumunu ilk olarak 2003 yılında oldukça büyük bir özveriyle gerçekleştirdik. Tabi sonrasında ilk sempozyumdan aldığımız güç ile ikincisini 2007 yılında, üçüncüsünü ise 2009 yılında Gazi Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirdik. Gerçekleştirilen üç sempozyum ile etkinliğin rüştünü ispatladığı ve sektörü daha da çok kapsayacak bir yapıya kavuşması adına 2011 yılında 4. sünü Gazi Üniversitesi, Marmara Üniversitesi  ve BASEV ile beraber düzenlendik. Bütün bunların yanında geçen zaman içinde, hem sektörün büyümesi hem de akademik literatürde yapılan çalışmaların genişlemesi açısından bu alanda yapılan bilimsel toplantıların sayısı da artmaya başladı. Bu sempozyum ilklerin başlangıcıdır diyebilirim. Tüm faaliyetlerin başlangıcı olması düşüncesiyle Gazi üniversitesi çatısı altında başlayan ve etik sorumluluklarını bilen akademisyenler olarak, 5. Uluslararası Matbaa Teknolojileri Sempozyumu’ nu İstanbul Üniversitesi çatısında gerçekleştirecek olmanın heyecanıyla durmadan yola devam ediyoruz.

MATBAA&TEKNİK: Bu sempozyumun konuları nelerdir ve daha çok hangi konular ele alınacak ve irdelenecektir? Kısacası bir temanız var mıdır?

Candan Dedelioğlu: En başta söylemeliyim ki buradaki en önemli unsur 5. Uluslararası Matbaa Teknolojileri Sempozyumu olarak yola çıkılması ve devam niteliğinde sürdürelebilir bir sempozyum faaliyeti olması ve basım ve yayım konusuyla ilgili her sektörden kişinin katılımının sağlanması en önemli unsurdur. Bu amaçla tema “disiplinler arası matbaa teknolojileri ve uygulamaları” olarak seçilmiştir. Buradaki en can alıcı nokta 22. Uluslararası Avrasya Ambalaj Fuarı ile senkronize olacak bir tarihte yapılması ve 2. gün ambalaj fuarının içinde sempozyumun gerçekleştirilecek olması. Bu da sempozyumumuzu daha aktif ve hareketli bir yapıya kavuşturmuş olacak.

Matbaa teknolojileri konusu gerek bilimsel gerek endüstriyel alanda sürekli yenileşme gösterdiği gibi, diğer sanayi dallarının da gelişmesi, basım endüstrisinin farklı alanlara yönelerek genişlemesine ve gelişmesine yol açmaktadır. 5. Uluslararası Matbaa Teknolojileri Sempozyumu’nda ambalaj endüstrisinin 21. yy. da nereye ve nasıl yol aldığı belirlenmeye çalışılacaktır. Günümüzde bilhassa ambalaj sektörünün de hem kağıt hem de diğer baskı yüzeylerinin üzerine, yüzey kaplaması, çok katmanlı yüzey çalışmaları gibi etkin ve endüstriyel ölçekte teknolojiler, gelişmeler ve yöntemler hem araştırmacıların hem de sektörün, disiplenler arası çalışması gerekliliğini doğurmuştur ve bizimde amacımız bu yöne doğru dikkat çekmektir.

Yukarıdaki nedenlerden dolayı yeni teknolojilere adapte olma ve odaklanma zorunluluğu ortaya çıkmıştır. Son yıllarda sürdürülebilir teknolojiler ve çevreye duyarlı ürünlerin geliştirilmesi büyük önem kazanmıştır. Matbaa teknolojilerinde kullanılan hibrid sistemler, ekolojik ve e-mürekkepler, çevreye duyarlı baskı altı malzemeleri, baskılı elektronik materyaller, dijital baskı yöntemleri, basılı ambalaj ve etiket teknolojileri, değişken baskılar bu gelişmelere bağlı olarak meydana çıkmış yeni ürün ve yaklaşımlara örnektir.

MATBAA&TEKNİK: Bu sempozyumda bildiri/poster sunumların hazırlanması için gerekli konu başlıkları nelerdir?

Candan Dedelioğlu: Ambalaj Basımı ve Teknolojileri, Araştırma ve Geliştirme, Basım Teknolojilerinde Uygulanan Testler, Baskı Altı Malzemeleri ve Metalik ve Plastik Filmler, Baskı Öncesi Hazırlık Sistemleri –Yazılımlar, Baskı Sistemleri, Baskı Sonrası Sistemler, Çevre Koruma, Sürdürebilirlik ve Geri Dönüşüm, Dış Ticaret, Diğer Ana ve Yardımcı Hammadde-Malzemeler (Kalıp, Kesim Kalıpları, Merdane, Kauçuk, Tutkallama ve Yapıştırma Hammaddeleri, Etiket Hammaddeleri, Metalik ve Plastik Filmler, vb.), Dijital Baskı, E-Yayıncılık, Finans ve Sorunları (Teşvik, Leasing, Franchising, Banka Kredileri, Kur Farkları), Girişimcilik ve Yenilikçilik, Grafik Tasarım ve Uygulamaları, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği, İthalat, İhracat ve Sorunları, Kağıt – Karton, Mürekkep ve Laklar, Kalite Kontrol Sistemleri ve Standartları, Karlılık Arttırma, Makina-Malzeme Üreticileri, Tedarikçileri ve Sorunları, Matbaa İşletmeciliği, Matbaa Müşteri İlişkileri, Matbaa Kimyasalları, Matbaacılık Eğitimi, Matbaacılıkta Ulusal ve Uluslararası Mevzuat, Etik ve Kanunlar, Fikri Mülkiyet Hakları, Mesleki Yazılımlar (Maliyet Yazılımları, Üretim Takip Yazılımları), Özel Üretim Yöntemleri (Etiket, Lenticular, Metal Baskı, Tekstil ürünleri, Bardak, Ajanda, Flok, Promosyon Ürünleri vb.) Renk Yönetim Sistemi, Ürün ve Üretim Maliyetleri, Yeni Teknolojiler (Nano teknolojiler, RFID, Basılı Elektronikler, Hibrid vb…), Yüzey İşleme ve Kaplama Teknikleri, Markalaşma, Ambalaj Grafiği ve Tasarımı gibi konularda bildiri hazırlanması ile aslında basım sektörünün oldukça geniş bir alanına yayılmış konularla kapsamlı bir sempozyum olacağı inancındayız.

MATBAA&TEKNİK: Sempozyum programı ve hangi tarihler arasında yapılacağı hakkında biraz bilgi verir misiniz?

Erdoğan Köse: 5. Uluslararası Basım Teknolojileri Sempozyumu, 4-5 Kasım 2016 tarihinde yapılacaktır. Sempozyumun ilk günü olan 4 Kasım 2016 günü yapılacak olan oturumlar ve açılışı İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü’nde, İkinci günü 5 Kasım 2016 tarihinde TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde iki salonda eş zamanlı olarak yapılacak oturumlarla gerçekleşecektir. Aynı zamanda 5 Kasım 2016, 22. Uluslararası Avrasya Ambalaj Fuarı’nın son günü olduğundan Uluslararası Fuar ve Sempozyuma katılanlar içinde zamanı değerlendirmek ve hem sektörel hem de akademik buluşmaları aynı çatı altında gerçekleştirmiş olacağız.

Sempozyumun ilk günü sabah ve öğleden sonra iki oturum, son günü sabah eş zamanlı iki oturum, öğleden sonra ise tek bir oturum planlanmıştır. Öğleden sonra yurt dışından ve şehir dışından gelen katılımcılarımıza fuarı ziyareti için bir zaman ayrılmıştır. Sempozyumun ikinci günü akşam ise Gala Yemeğimizle sempozyumu sonlandırmayı amaçlamaktayız.

MATBAA&TEKNİK: Çağrılı konuşmacılar kimler ve sunumları hangi konularda olacak peki?

Erdoğan KÖSE: Çağrılı konuşmacılar arasında özellikle bazı konular üzerinde durmaktayız. Ambalaj baskısında kullanılan kimyasal yardımcılar ve önemleri, Dünyada baskı trendlerinin yönelimi, Matbaa sektörünün dünya para akışındaki yeri ve önemi, Ambalaj sektöründe kullanılan mürekkeplerdeki trendler gibi konular bu seneki konularımız. Görüşmelerimiz hala devam etmekte olup, inşallah bir sonraki sayıda sizinle bunları paylaşmak isteriz.

MATBAA&TEKNİK: Bu sempozyumda destekçileriniz kimlerdir?

Candan Dedelioğlu: Bu sempozyum ile eğitim kuruluşları, basım sektörü, destek veren diğer sanayi dalları, kullanıcılar, konuyla ilgili yetkin kamu kuruluşlarının ve sektörel sivil toplum kuruluşlarının çoğu destekçimizdir. Sempozyum sürecince bize destek olan STK lara ve sektörel dergilere şimdiden çok teşekkür ederiz ve destekleriyle güzel bir etkinlik ortamı oluşturmayı amaçlamaktayız.

Destekçilerimiz; IMOGA İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi, İstanbul Bilişim Derneği, Matbaa Haber Magazin, KASAD, SEYAD,ESD, Hürriyet Kampüs Dergisi, AMD, SKSV, TMMOB Kimya Mühendisleri Odası, BASMEN, ARED, Matbaa Teknik Dergisi, BASEV, OMÜD, Basım Dünyası Dergisi, ÇEVKO, İstanbul Sanayi Odası 16. Grup Meclis Başkanlığı, İSMEK, ASD, İMMDD, GMK, Seka Kağıt Müzesi, Yalova Kağıt Müzesi…

Tabi ki siz değerli basın sektörü ile de bu sempozyumun akademik ve sektörel anlamda daha faydalı olacağı inancındayız.

2015-04-18-12-27-53MATBAA&TEKNİK: Peki birde sempozyumun sponsor tarafı var. Sponsorlarınız kimler?

Candan Dedelioğlu: Evet sempozyumun en can alıcı noktasını oluşturan soruyu sordunuz. Sempozyumumuzun baştan beri bilimsel tarafının yanında sektörle buluşacak bir platform oluşturması açısından, sempozyumu daha aktif ve etkin hale nasıl getirebiliriz? sorularıyla çalışmalarımıza başladık. Yurtdışından çağrılı konuşmacıların gelmesi, simultane tercümanların ayarlanması, çağrılı konuşmacıların konaklamaları ve gala yemeği gibi maliyeti oldukça yükselten etkinlikleri de katmak istedik.

Bu amaçla yolumuza ilk olarak etkinliğimize “ana sponsor” olacak; bizi dinleyip, heyecanımıza ve yapmak istediklerimize inanarak bizimle bu yolda yürümek için en başından beri en büyük destekçimiz olacak kurum veya kuruluşlara ihtiyaç duymaktayız. Bu anlamda görüşmelere başladık.

Fakat bunun yanı sıra ilk öncelikle ikinci günün TÜYAP’ ta olması ve aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bize mecra desteği sağlaması ve sempozyum boyunca bizi desteklemesi bizim için çok önemliydi. Konuyla ilgili olumlu görüşmelerimiz sonucu sizinle bu portalda buluşarak tanıtımlarımıza hızla yol vermeye başladık.

Erdoğan Köse: Bu bağlamda Matbaacılar Federasyonu ile olan toplantılar sonucu bu sempozyuma hem destek vermek hem de sempozyum ve etkinlikten faydalanmak için, 04-05 Kasım günleri için İstanbul TÜYAP Ambalaj Fuarı ve Sempozyum için şimdilik Konya, Kayseri, İzmir ve Ankara’dan, Federasyon organizasyonu ile Anadolu firmalarının ve sektör çalışanlarının yoğun katılımının gerçekleştirilmesi planlanmıştır.

MATBAA&TEKNİK: Sempozyumunuza katılım ücretli mi ve nasıl katılım sağlanacak?

Erdoğan Köse: Sempozyumumuz şimdiye kadar yaptığımız diğer sempozyumlarda olduğu gibi, katılım ücretizdir. Diğer gerçekleştirdiğimiz sempozyumlar gibi her türlü finansal süreçleri tamamen sponsorlarla ve elimizdeki imkanlarla düzenlemeyi planladık. Bütçeminizin sınırlı oluşu, katılımcı sayısında bir kontenjan belirlememiz de zorunlu hale geliyor. Dolasıyla, Sempozyumun katılımcı kontenjanını 200 kişi ile sınırlandırmak zorunda kaldık. Katılım, hem bildiri sunacak akademisyenler hem de sektörün diğer tarafları için ücretsiz. İster dinleyici, ister bildiri/poster sunum olarak katılmak için www.iprints.istanbul.edu.tr sitemizden katılımcı menüsünden kayıt formunu doldurmaları gerekmektedir. Bu kayıt formları bizim için “asıl katılımcı” olarak sayılacaktır.

MATBAA&TEKNİK: Sempozyumunuza bildiri göndermek isteyenler ne yapmalı?

Candan Dedelioğlu: Sempozyumumuza bildiri/poster sunumla katılmaları için çeşitli kuruluşlara- üniversitelere, akademisyenlere, basım sanayi kuruluşlarına, sektörel sivil toplum kuruluşlarına, matbaacılar odasına- zaten e-postalar aracılığı ile bildiriyoruz. Ancak yine buradan da bildirelim. Sempozyumumuza ait olan www.iprints.istanbul.edu.tr web sitemizden katılımcı menüsünden bildiri özeti gönderme kurallarına bağlı kalarak ve site içindeki gönderme yönelimi ile ya da iprints@istanbul.edu.tr bildiri özetlerini adresine yollamaları yeterli olacaktır.

 

matbaa&teknik: Bu arada sempozyum çalışmalarınız sürerken akademik anlamda birde bir dergi çıkarma sürecindesiniz. Bunun gerekçeleri nelerdir?

Erdoğan Köse: Bildiğiniz gibi akademik çalışmaların yaygınlaşması için gerekli olan ortamlardan bir diğeri de hakemli dergilerdir. Bizler gerçekleştireceğimiz 5. Sempozyumla eş zamanlı olarak basım, yayın, grafik tasarım ve ilişkili diğer tüm disiplinlerin bir arada yer aldığı ortak bir platform oluşturarak alanımızla ilgili çalışmaları yepyeni bir zemine taşımış oluyoruz. Dergimizin editörleri, Uluslararası hakemli dergilerde çokça yayını bulunan ve editörlük yapmış akademisyen hocalarımızdan oluşuyor. Dergimizin adı ise, Basım Akademisi Dergisi/ Journal Of Printing Academia olarak isimlendirildi. Dergimiz, Haziran ve Aralık ayı olmak üzere yılda iki kez çıkarılması planlandı. Derginin ikinci sayısında, derginin yayın politikasına uygun olan ve sempozyumda sunulan bildirilerin makale olarak yayınlanmasını sempozyumun ardıl etkisi olarak değerlendirebiliriz. Bunun yanında yeri gelmişken belirtmek isterim. Sempozyumumuzun bildirileri Basım Akademi Dergisi dışında, Politeknik dergisinde de yayınlanacak. Böylece, gerçekleştirilen matbaa alanı ile ilgili sempozyumlar arasında yine bir ilki gerçekleştirmiş oluyoruz.

MATBAA&TEKNİK: Sempozyum çalışmalarınız için başka planladığınız projeler var mı peki?

Candan Dedelioğlu: 5. Uluslararası Matbaa Teknolojileri Sempozyumu’ nun etkin bir şekilde tanıtılması ve daha sonraki fuarlarda da buna benzer çalışmalar yapmak için TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi ile işbirliği içerisinde olmak için bazı projeler geliştirmekteyiz. Yani anlayacağınız 5. Uluslararası Matbaa Teknolojileri Sempozyumu aslında kendi içinde başka projelerde doğuracak güce erişmiş bir nitelik taşımaktadır. Amacımız bu sempozyum ve fuardaki işbirliğinin sonuçlarına göre Printtek 2017 13. Uluslararası Baskı Teknolojileri ve Kağıt Fuarı içinde başka bir etkinlikle buluşmayı hedeflemekteyiz.

Erdoğan Köse: 5. Uluslararası Matbaa Teknolojileri Sempozyumu Candan Hocamızın da dediği gibi biraz alt yapısında projeler oluşturarak devam eden bir etkinlik süreci. Tabi bu bize hem oldukça gurur veriyor hem de sorumluluklar yüklüyor. İlk öncelkle sempozyumumuzun daha iyi tanıtılması için 01-10 Haziran tarihlerinde DRUPA’da da tanıtımlara yer vereceğiz. DRUPA gazetesinde de sempozyumumuzun haberlerini çıkararak, e-postaların ve sosyal medyanın yanı sıra uluslararası bir duyuruyu sağlamaya çalışacağız.

2015-04-04-17-52-59

MATBAA&TEKNİK: Peki son olarak söylemek istediğiniz bir şeyler var mı?

Candan Dedelioğlu: 5. Uluslararası Matbaa Teknolojileri Sempozyumu ile birlikte aslında önceden yapılmış olan sempozyumumuzun bir nevi sektörle yeniden buluşması da sağlanmış olacaktır. Yıllardır sektöre nitelikli iş gücü ile destek veren ve aynı şekilde de sektörden destek alan bölümlerimiz, çok daha iyi projelere ve çok daha faydalı sektörel ilişkilere, hem akademik yönden hem de sosyal açıdan yenilenmesi için güzel bir devam niteliğinde bir sempozyum olmasını diliyorum. Bütün değerli akademisyen arkadaşlarımızı ve sektördeki AR-GE hizmeti veren meslektaşlarımızı bildirileriyle, sektördeki meslektaşlarımızı da katılımlarıyla aramızda görmekten son derece mutluluk duyacağız. Bu amaçla bize derginizde yer verip, okuyucularınıza ulaşma fırsatı verdiğiniz içinde sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.

Erdoğan Köse: 5. Uluslararası Matbaa Teknolojileri Sempozyumu ile birlikte aslında önceden yapılmış olan ve birebir içinde olduğumuz etkinliklerin devamını sağlamış olmanın tatlı ve bir o kadar da duygusal yoğunluğu olan durum içinde olmaktan çok mutluyum. İnşallah daha nice sempozyumları yaparak, sektörle üniversite işbirliklerini akademik anlamda devam ettirebilmek en büyük vazifemiz olmaya devam edecektir.

#sempozyum #matbaasempozyumu #matbaa #baski #istanbuluniversitesi #ErdoganKose #CandanDedelioglu #matbaateknolojileri #tuyap

The post 5. Uluslararası Matbaa Teknolojileri Sempozyumu 4-5 Kasım’da Yapılacak appeared first on Matbaa Teknik.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 103

Trending Articles


Mide ağrısı için


Alessandra Torre - Karanlık Yalanlar


Şekilli süslü hazır floodlar


Flatcast Güneş ve Ay Flood Şekilleri


Gone Are the Days (2018) (ENG) (1080p)


Yildiz yükseltme


yc82


!!!!!!!!!! Amın !!!!!!!!!


Celp At Nalı (Sahih Tılsım)


SCCM 2012 Client Installation issue